Nieuwsbrief september

September is aangebroken en volgt op een zeer zonnige zomer. Ondanks het warme weer hebben wij niet stil gezeten. We brengen je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Workshop Clown 1

workshop clown 1 Onze eerste clown 4-daagse heeft plaatsgevonden en het was een succes. ‘Een dag in het bejaardenhuis’, ‘de verboden liefde’ en ‘de zoektocht naar nieuwe spanning in een oude relatie’ zijn onder andere de verhalen die de clowns ons verteld hebben. De 4-daagse was zo’n succes, dat wij voor 2019 vier 4-daagse trainingen inclusief verblijf willen organiseren. Momenteel rijdt Thomas stad en land af om de perfecte accommodatie te vinden voor jou. 
De planning komt eraan, dus houd je mail in de gaten!

Clowns Interventies

Tijdens de zomer hebben we twee try-outs voor onze Clowns Interventie gehad.

FED

clowns interventie FEDWe hebben voor FED in Tilburg een bijdrage geleverd aan het ontwerp van een nieuw curriculum voor de 4e-jaars opleiding ‘CE esies’. Oene en Gaston kwamen tot de conclusie dat je het beste kan beginnen met de diploma uitreiking.

Infram


Daarnaast hebben Filou en Gaston gespeeld bij een interne dag van Infram: een advies bureau rondom mobiliteit, ruimte en water. Twee clowns tussen allemaal hoog opgeleiden. Het was me wat. De reacties waren lovend. ‘Herkenbaar, respectvol confronterend en een eye-opener’, werd ons onder meer teruggegeven. Try-out locaties gezocht

 
We zijn nog steeds op zoek naar try-out plekken voor Clowns Interventies en kunnen jullie hulp goed gebruiken! Weet je een evenement dat een Clowns Interventie kan gebruiken (vergadering, presentatie, werksessie, enzovoorts)… Laat het ons weten!
 

De clown en de acteur


Ook zijn wij deze zomer aan het experimenteren geweest. Hoe verhoudt de clown zich tegenover een theateracteur? Hoe speelt de clown met monologen van Shakespeare? Wat is het verschil tussen hoe een clown en hoe een acteur een rol speelt? Kunnen de disciplines samenwerken? Is de clown niet te dominant?


Deze eerste ontmoeting was zeer interessant en heeft waardevolle inzichten gebracht. Tijdens de workshop Clown 2 en Fysiek willen we graag een aantal ontdekkingen toepassen en de vergaarde kennis delen. 

Ben je benieuwd? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar dus schrijf je in!

Huiskamer van de stad Gouda

huiskamervandestad-gouda

Op 3 juni doen wij mee met huiskamer van de stad Gouda. In een gezellige huiskamer zal het publiek luisteren naar het levensverhaal van een bewoner en zien wat het perspectief van de clown is op dat verhaal.

Adres
Westhaven 27, 2801 PJ, Gouda

Speeltijden
14.00 – 14.30u
15.15 – 15.45u
16.30 – 17.00u

GRATIS TOEGANG

2 Juni 2018! Startup Coming Out in de Nieuwe Banier, Rotterdam

clowns perspectief

Na 2 jaar oefenen, trainen en bouwen zijn wij klaar om te laten zien waar we zoal mee bezig zijn geweest. Kom kijken naar een volledige geïmproviseerde show. Je zult verschillende facetten van clown theater zien en social clowning ervaren tijdens onze Startup Coming Out in de Nieuwe Banier in Rotterdam.

Was u er bij? Dan zijn we erg benieuwd wat u er van vond. Stuur uw recensie via ons contactformulier. Foto’s zijn ook van harte welkom.

Improfestival Antwerpen

vlaamse impro marathon

Op zaterdagavond, 14 april, gaan we letterlijk de grens over! Clowns Perspectief zal tijdens een impro festival een scène spelen op basis van een levensverhaal van één van de organisatoren van het evenement.

Dulcinea Theatersport

De lessen van Thomas zijn verrassend en zeer afwisselend. Thomas geeft vanuit een enorme aanstekelijke passie en zijn clownshart en clownskunde les. Het was een genot om dat te mogen beleven.

‘s Heeren Loo Midden-Nederland

Wij, als regio Midden-Nederland van ‘s Heeren Loo hebben op een zeer prettige wijze kennis gemaakt met clownsperspectief.

Op een avond met clienten, verwanten en medewerkers hebben de clowns Thomas en Arthur het thema “Luisteren naar de klant” op originele en creatieve wijze weten te ondersteunen.
Dit had voor iedere aanwezigen een duidelijke meerwaarde!

Namens ‘s Heeren Loo regio Midden-Nederland,

Stieneke Ruitenbeek- Kieft
Projectregisseur ‘s Heeren Loo Midden-Nederland

YoungDelft (TU Delft)

Wat kunnen zij de complexiteit van informatie snel verwerken in een boeiende show die de kernen van de discussie raakt!

V. Renken
Voorzitter YoungDelft (Technische Universiteit Delft)